(Ne) volite ponedeljak?

(Ne) volite ponedeljak?

Dragi svi vi koji ste ovog jutra ustali sa mislima da mrzite pondeljak!

Mnogi su ovog jutra ustali sa mišlju da najviše na svetu mrze ponedeljak i činjenicu da moraju na posao. Takvu misao obično imaju oni koji su morali da rano naviju budilnik jer ih čeka obaveza da idu na posao pa koriste više vremena nego što bi im inače trebalo da posete sve društvene mreže, pročitaju novine i urade sve što mogu samo da što duže odlože neizostanvu činjenicu da pre ili kasnije moraju da krenu. Da li ste i vi jedan ili jedna od tih? Ako jeste, odgovorite nam na pitanje da li bi vam bilo lakše kada bi vam utorak bio prvi radni dan. Ako ćete mi reći „da“ a da pre toga dobro ne shvatite da i utorkom morate da uradite isto što i ponedeljkom, smatraćemo vaš odgovor negativnim. U slučaju negativog odgovora dolazimo do činjenice da vi ne mrzite ponedeljak već da mrzite posao na koji morate da idete!

Idemo dalje… šta ste uradili da promenite posao? Ništa? Kako je onda moguće da nešto promenite u životu? Vi, dakle, kažete da je u suštini problem u tome što ni sami ne znate koji posao želite da radite? Složićete se sa nama da odgovor na to pitanje ne može da zna niko sem vas, zar ne? Ono što mi možemo da uradimo sa svoje strane jeste da vam damo jednu malu vežbu koja može biti od koristi.

Evo vežbe:
Da li znate nekoga za čiji posao biste dali sve na svetu samo da ga obavljate umesto njega? Kada odgovorite na ovo pitanje, onda se zapitajte ko bi, sa druge strane, vas stavio na svoj spisak kada bi radio ovakvu vežbu. Zamislite da na svetu postoje ljudi koji bi bili jako srećni kada bi mogli da rade vaš posao? Neverujete u ovo što čitate? Istina je, kažemo vam. Neko misli kako vi imate sjajan posao i kako bi on bio potpuno ispunjen i srećan kada bi ga obavljao umesto vas. Nije li to sjajno?

Ovo saznanje može da vam bude polazna osnova. Dakle, danas je ponedeljak i vi idete na posao za koji znate da bi neko dao sve na svetu samo da bude na vašem mestu? Kako vam se sada čini celokupna situacija? Ne baš tako loše, kao na početku, sigurni smo.

Oduševljeni tom činjenicom nastavite dalje. Postavite sebi pitanje, šta je potrebno da uradite da biste baš vi radili posao koji sada radi osoba sa vašeg spiska? Kada pobrojite sve elemente počev od onih najkrupnijih do onih najsitnijih počnite da radite na njima. Pripremajte teren… upišite neku edukacija koja vam je potrebna, možda neki strani jezik, naučite neke veštine koje nemate a potrebno je da ih znate i slično.

Na kraju, shvatite samo jedno. Ukoliko ne uradite ništa, ništa se neće ni dogoditi na polju promene. Rizukujete da živite život u kome svakog sedmog dana mrzite ponedeljak, svoj posao i na kraju same sebe.

Naravoučenije, nije problem u ponedeljku ni u poslu koji radite, već je sve stvar percepcije
i šta je to što radite ili ne radite da biste voleli svaki dan svog života.

Izbor je uvek vaš, a ako ste spremni da se pozabavite onim što želite, da kreirate jasne ciljeve, oslobodite svoju stvaralačku moć, kreativnost i steknete više samopouzdanja za realizaciju svoje snove, onda iskoristite fantastičnu mogućnost i podršku iskusnog profesionalnog coacha koji vas očekuje na našoj Coaching Akademiji Slavice Squire. Iskoristite fantastičnu mogućnost i prijavite se putem office@coachingakademija.com ili putem telefona 064/6451391 na prvi razgovor koji vam darujemo kao poklon i lično otkrijte moć ciljane podrške.

Uradite vežbu, pokrenite proces i zakažite svoj prvi razgovor sa coachem već danas, baš ovog ponedeljka.

Tu smo da vas podržimo!


Prijavi se danas!