Career Coaching

Career

Zašto se odlučiti za career coaching?

Živimo u vremenu stalnih promena što se odražava i na naše karijere. Neophodan je sve veći nivo fleksibilnosti kako bi se ispratile promene i trenutni i budući trendovi u načinima rada i zapošljavanja koji se menjaju vrtoglavom brzinom.

Osećate se zaglavljeno i frustrirano u svojoj trenutnoj profesionalnoj ulozi ili polju delovanja? Želite da steknete samopouzdanje i dobijete posao kakav zaista želite? Potreban vam je fokus i jasan pravac u karijeri? Želite da se osećate cenjeni u svom poslovnom okruženju? Osećate da se vaše vrednosti ne uklapaju u kulturu organizacije u kojoj radite? Želite da postignete uspeh, a ne znate kako? Osećate da vam je potrebna promena, a još niste učinili prvi korak? Ako želite da otkrijete šta zapravo želite na profesionalnom planu i kreirate viziju svoje budućnosti – career coaching može napraviti ozbiljnu razliku u tome da li ćete to i ostvariti ili će uspeh izostati.

Donošenje važnih odluka i poslovnih poteza koji neminovno utiču i na naš privatni život, nije lak zadatak. Ljudi su pod stalnim pritiskom da pokažu svoje znanje i sposobnosti na nivou većem nego ikada pre. Zadobijeno samopouzdanje, odlučan stav i jasnoća ciljeva koja se postiže radom kroz career coaching, predstavlja samo deo mogućnosti koje možete ostvariti kroz ovaj proces. Upravo zato, career coaching se izdvaja kao neophodna podrška pojedincima i kompanijama koje shvataju važnost ulaganja u lični, i razvoj svojih zaposlenih.

Šta je career coaching?

Career coaching je odličan način za postavljanje profesionalnih ciljeva, donošenje odluka, kreiranje i izvršavanje planova i prevazilaženje prepreka koje vam se mogu naći na putu ostvarivanja karijere kakvu želite. Spoznajom klijentovih potencijala, kroz career coaching i specijalno dizajniran individualni program za rad, poslovni ciljevi, podržavajući odnosi sa kolegama i nadređenima, kao i balans između poslovnog i privatnog života, postaju dostižni. Career coaching će vam pomoći da istaknete sve najvažije profesionalne i lične prednosti, fokusirano i motivisano pristupite izazovima, zadržite elan i kreativnost i ostvarite karijeru o kakvoj sanjate. Namenjen je svima onima koji osećaju zahtevan tempo tržišta i žele da naprave iskorak u pravcu profesionalnog uspeha, kroz najveću investiciju – ulaganje u sebe.

Kroz career coaching možete da:

 • Osvestite i procenite svoje profesionalne veštine, interesovanja i vrednosti
 • Otkrijete šta stvarno želite i kakva je vaša vizija budućnosti
 • Razumete šta vas motiviše, kako donosite odluke i kako se odnosite prema promenama
 • Istražite i procenite moguće opcije
 • Donesete prave odluke
 • Prevaziđete strahove, ograničavajuća uverenja i nedostatak samopouzdanja
 • Kreirate i programirate svoje profesionalne ciljeve
 • Otkrijete kako pristupate izazovima
 • Sagledate kako da najbolje upotrebite vaša znanja i veštine
 • Istražite i procenite mogućnosti za napredak u karijeri
 • Redukujete stres
 • Postignete da uživate u onome što radite, ispunjeni i srećni