Edukacije

Prijavite se!
pregled-edukacija-ca-1

Pomerite Svoje Granice, Postanite Agent Promene – Postanite Profesionalni Coach

Jedina konstanta u današnjem društvu je promena. Uspeh u poslu u današnje vreme zahteva od organizacija i individua da se konstantno menjaju. Imati sposobnost brzog prilagođavanja promenama, fleksibilnost u razmišljanju i delovanju, omogućava dugoročni rast i napredak. Bilo da ste menadžer, roditelj, sportista, prijatelj ili saradnik, imate priliku da pozitivno utičete na život i profesionalni razvoj osoba s kojima ste u svakodnevnom kontaktu.

Možda znate nekoga ko se nalazi pred važnim promenama u životu, karijeri ili biznisu? Ili ste možda vi ta osoba? Možda primećujete da sa lakoćom ostvarujete pozitivan uticaj i pružate podršku ljudima koji su vam važni ili mislite da bi vam bilo korisno da naučite kako da druge vodite kroz promene i podržite ih.

Ukoliko je tako, onda je coach pravi poziv za vas.

Pod terminom coaching se podrazumeva proces u kome se radi na razvoju resursa i sposobnosti i predstavlja odnos saradnje koji uključuje savezništvo u radu na osnaživanju klijenta. Coaching je prilagođen klijentu i njegovim potrebama, pri čemu coach vodi i podržava svog klijenta u ostvarenju njegovih ciljeva, želja i namera. Coaching klijentu omogućava prevazilaženje ličnih barijera i granica, dovodi ga u stanje da ciljano upotrebi svoje najbolje sposobnosti i podržava ga da svoje zadatke u okviru tima, porodice, kompanije ispuni na najbolji mogući način. Coaching je proces fokusiran na cilj i rešenje i cilj coacha je da podrži klijenta u razvoju veština i sposobnosti tako da klijent sam pronađe najbolje rešenje, formuliše lične i profesionalne ciljeve, ostane fokusiran na neophodne akcije za njihovo ostvarenje i tako postigne uspeh na ličnom, porodičnom, partnerskom ili biznis planu. Coaching daje odlične rezultate jer omogućava da radite na određenoj temi u kojoj vam je potrebna podrška pri čemu je uloga coacha nezamenljiva. Coach je osoba koja je prošla kroz situacije slične onima sa kojima se njegovi klijenti suočavaju i u stanju je da im kroz prizmu sopstvenog iskustva pomogne da budu još bolji i uspešniji.

Zašto pohađati?

U želji da coaching, kao ozbiljna profesija, dobije mesto koje zaslužuje u našem poslovnom i životnom okruženju, NLP Institut je 2008. godine u saradnji sa European Coaching Association pokrenuo prvu Coaching Akademiju u Srbiji. European Coaching Association – ECA je relevantno udruženje profesionalnih coacheva sa sedištem u Nemačkoj, koje određuje standarde kvaliteta i etičke principe u profesionalnom coachingu u svim oblastima – business, life, management, sport, career, health, executive… Naši polaznici imaju mogućnost da nakon završene edukacije dobiju sertifikate i apliciraju za licencu Evropske Coaching Asocijacije – ECA.

Mi nudimo vrhunski kvalitet akreditovane edukacije i budućim coachevima dajemo trajnu mogućnost za profesionalnu podršku i konstantnu dalju edukaciju za njihov lični rast i razvoj. U okviru Coaching Akademije na NLP Institutu predaju eksperti najbolji u svojoj oblasti i doprinose da naši coachevi rade po najsavremenijim metodama. Edukacijom na našoj Akademiji dobijate fleksibilnost i temeljnost i postajete profesionalni coach sa integritetom u oblasti koja vas zanima i kao takvi ste kompetentna podrška timovima i pojedincima.

Kako postati profesionalni coach?

U cilju zadržavanja visokih standarda Coaching Akademije, na NLP Institutu smo kreirali sertifikacioni trening kao izazov polaznicima u njihovom ličnom razvoju, kao i u razvoju veština coacha. Naš sertifikacioni trening je baziran na kompetencijama, sticanju znanja i veština. Kreativno i struktuirano kreiran program pruža vam mogućnost intenzivnog interaktivnog učenja najnaprednijih znanja iz oblasti coachinga i lako usvajanja praktičnih coaching veština i tehnika odmah primenljivih u vašoj praksi.
Kako biste bili profesionalni coach sa integritetom u koga klijenti imaju poverenja, važno je da sami budete model izvrsnosti. Zato u toku naše Coaching akademije prolazite kroz iskustvo promene kroz koje ćete kasnije voditi svoje klijente.

Kome je namenjena ova edukacija?

Ovaj jedinstveno koncipiran program namenjen je svima koji žele da unaprede svoj posao, otkriju i iskoriste svoje potencijale, poboljšaju odnose sa partnerom i porodicom, usmere karijeru, unaprede veštine roditeljstva ili su posvećeni povećanju kvaliteta svog života i života drugih.
Bilo da ste lider, menadžer, roditelj, sportista, profesionalac u bilo kojoj oblasti, roditelj, prijatelj ili saradnik ili želite profesionalno da se bavite coachingom, ovaj trening vam omogućava da kroz jasan i struktuiran pristup coachingu savladate coaching tehnike koje vam mogu biti korisne ako želite da:
se profesionalno bavite coachingom;
budete uticajan lider koji razvojni proces svojih zaposlenih sprovodi kroz profesionalni coaching;

  • radite na ličnom rastu i razvoju;
  • pronađete balans u svakom segmentu života;
  • unapredite svoj stil rukovođenja;
  • unapredite odnos poverenja i uvažavanja sa kolegama, prijateljima, porodicom;
  • naučite da sebi i drugima budete coach, probudite potecijale i podstaknete motivaciju;
  • ovladate veštinama za vršenje pozitivnog uticaja;
  • prevaziđete svoje granice i živite život sa svrhom.

Coaching Akademija vam nudi više nivoa edukacija:
1. nivo – Coaching Starter;
2. nivo – Professional Coaching;
kao i usavršavanje na raznim poljima i u raznim pravcima kroz naše Premium i dodatne edukacije sa svetskim velikanima coachinga kao što su dr Stephen Gilligan, Bernd Isert, Slavica Squire, Charles Faulkner i drugi.