Kako da znate da li je coaching profesija za vas?

Kako da znate da li je coaching profesija za vas?

Profesionalni coaching je zanimanje o kom se mnogo govori, a malo zna. To je poziv koji nije za svakog, jer podrazumeva specifičnu vrstu odgovornosti, čovekoljublja i predanosti. Ipak, coaching veštine su nešto što bi moglo biti korisno doslovno svima, a naročito onima koji su često u kontaktu s ljudima – menadžerima, prodavcima, nastavnicima, lekarima… ali i roditeljima.

Već celu deceniju u Srbiji postoji Coaching Akademija Slavice Squire – mesto u kom se o obrazuju budući profesionalni coach-evi, ali i svi oni koji žele da ovladaju coaching veštinama. Ali pre nego što se otisnu na svoje putovanje u okviru Coaching Professional edukacije, imaju priliku da „isprobaju“ kako ona funkcioniše i dobiju uvid u sve ono što se na njoj nudi.

Ta „test-vožnja“ traje dva dana i zove se Coaching Starter.

Tokom proteklog vikenda 55 izuzetnih ljudi, rešenih da unaprede svoje veštine komunikacije, spremnih da budu bolji roditelji, saradnici, partneri, menadžeri, ljudi… izučavali su osnove coaching-a.

Slavica Squire, osnivač Coaching Akademije i potpredsednica Evropske coaching asocijacije, bila je njihov vodič na tom putu.

Tokom prvog dana edukacije učili su šta je to coaching i čemu služi, da prepoznaju razliku između coaching-a i drugih srodnih disciplina, poput mentoringa, psihoterapije i konsaltinga, koje kriterijume treba da zadovolje, kako bi sebe mogli da nazovu coach-em, kao i osnovne elemente coaching procesa.

Drugog dana edukacije, imali su priliku da se upoznaju sa osnovnim veštinama coachinga, otkriju kako drugima mogu da pokažu brigu i podršku, kako se pažljivo sluša, kako se pruža kvalitetan feedback, ali i da sami prođu kroz jedan coaching proces – i kao coach i kao klijent.

Najodvažniji među njima, svoje putovanje nastaviće u okviru Coaching Professional edukacije, za koju uvek vlada veliko interesovanje. Ako biste i vi želeli da ovladate coaching veštinama, rezervišite svoje mesto na njoj ODMAH!


Prijavi se danas!