Workshop „Influential Presentations” – Charles Faulkner

Workshop „Influential  Presentations” – Charles Faulkner

Imali smo izuzetnu čast da tokom tri dana od vrhunskog majstora prezentacije, Charlesa Faulknera, učimo veštine koje je proučio do najsitnijih detalja i osmislio fantastičan workshop pod nazivom „Influential  Presentations”. Predavanje je oduševilo veliki broj polaznika koji se prijavio skoro pa odmah po objavi njegovog dolaska u Beograd. Puna prostorija divnih ljudi koji su došli sa željom da unaprede svoj život, da steknu nezaboravno iskustvo i znanje koje će im omogućiti da svoje prezentacije predstave kao pravi profesionalci.

Malo ko podučava toliko detaljno, inspirativno i motivišuće sa velikom lakoćom i spontanošću iza koje stoji mnogo truda i rada. NLP Trainer Charles Faulkner  je učio od samih začetnika NLP-a što je dalo pečat njegovoj jedinstvenoj metodologiji. Posebnu pažnju posvetio je modelovanju izvrsnih finansijskih stručnjaka i uspešnih svetskih prezentatora čime je stekao veliko znanje zbog koga je postao veoma poznat i cenjen širom sveta.

Otkrio je i nesebično podelio svo svoje znanje sa polaznicima NLP Instituta. Na interesantan, opušten način sa životnim primerima, korisnim pričama, i veoma pažljivo osmišljenim vežbama, korak po korak predstavio je šta sve treba da sadrži jedna prezentacija koja će se prepričavati. Odgovorio je na pitanje – „Šta je tajna uspešnih prezentatora?” Počeo je od svega što se može videti i čuti kada izađemo na scenu, od pokreta telom i očima do visine  glasa i tempa govora. Sledeći korak bio je ovladavanje stanjem i uvežbavanje različitih emocija kako bi na sceni uvek imali prikladnu emociju za određenu priliku.

Neuro nauka je potvrdila ono što smo već svi potajno znali, a to je da volimo priče. Pričamo priče o svemu i pažljivo slušamo ljude koji su vešti pripovedači. Charles vešto koristi poučne priče i metafore jer zna da je to važan element koji prezentaciju čini neodoljivom. On je prisutne naučio kako da izaberu i osmisle najadekvatniju priču za svaku prezentaciju i time ostvare pozitivan uticaj kakav su želeli. Posle korisnih veština koje je prezentovao podsetio je prisutne i na Picassov citat – „Dobri umetnici kopiraju, odlični umetnici kradu“, čime je nasmejao celu učionicu i probudio još veće interesovanje kod publike. Time je hteo da predstavi novi korak koji vodi do izvrsnosti, a to je modelovanje procesa, odnosno modelovanje veštog izlaganja prezentatora. Upravo ovo obogaćivanje ličnog seta prezentacionih veština nam pomaže da postanemo veštiji i uticajniji prezentator.

Posle ovog workshopa i veština koje su stekli, svi polaznici su dobili ideju i prošli kroz iskustvo koje će im omogućiti da prezentuju upravo onako kako su želeli. Sada imaju sve resurse koji su im potrebni da zablistaju pred velikim ili manjim grupama, na sceni ili na sastanku, pred poznatima ili nepozntima, uživo ili putem medija . Oni će uspešno, vešto, sa puno samopouzdanja i u fenomenalnom stanju preneti poruku koju su namerili i tako fascinirati svojom prezentacijom.

 


Prijavi se danas!