Svako može da bude idealan coach nekome

Svako može da bude idealan coach nekome

Postoji mnogo načina da budemo podrška i oslonac drugim ljudima, ali je svakako najefiksaniji da vladamo coaching veštinama. Grupa fantastičnih ljudi je s tim ciljem proteklih deset dana pohađala Intenzivnu Professional Coaching edukaciju uživo putem Zoom platforme, namenjenu prvenstveno onima koji žele da se profesionalno bave coaching-om, kao najplemenitijim pozivom današnjice.

U periodu od 13. do 22. novembra polaznici su teorijski i praktično izučavali sve elemente coaching-a u okviru međunarodno priznatog kurikuluma i uz podršku naših iskusnih trenera i predavača, predvođenih Slavicom Squire, osnivačem Coaching Akademije, prvim akreditovanim NLP i Coaching edukatorom u Srbiji, potpredsednikom Evropske Coaching asocijacije i licenciranim Master Coach-em kod International Coaching Federation (ICF)

Na samom početku, polaznici su se upoznali sa načinom rada i spoznali da niko ne može biti savršen coach svakome, ali da svako može biti idealan coach nekome. Osvestili su zbog čega su došli na edukaciju i šta je to što žele da ostvare kao coach.


 
Zatim su se upoznali sa principima coaching-a i važnim pravilima za rad sa klijentima. Naučili šta znači slušanje srcem i kako da svakom klijentu ukažu pažnju koju zaslužuje, kako da organizuju inicijalni sastanak sa njima i uspostave odnos ispunjen poverenjem.

Dobili su odmah primenljiv i izuzetno koristan alat – Točak života – kako da podrže klijenta da pronikne do sopstvenih motiva koji ga dovode na coaching i zajedničkim snagama pronađu temu na kojoj treba da rade.

Saznali su kako da pružaju i primaju feedback i koriste ga ne samo u coaching-u, nego i u mnogim životnim situacijama i da klijente, ali i sebe same podrže u životnim promenama.

Naučili su da prepoznju metaprograme drugih ljudi, kao i njihove vrednosti i uverenja i podrže ih da promene ona nepodržavajuća u podržavajuća.

Polaznici su se upoznali sa različitim vrstama emocija i naučili kako da pomognu klijentu da se oslobodi emocionalnih blokada, osveste svoje maksimalne resurse i steknu samopouzdanje za sve životne izazove.

Na posletku, iz prve ruke su iskusili coaching sesiju i stavili u pogon naučene veštine.

Sve što su naučili mogu primenjivati ne samo u svojim coaching sesijama, nego i u privatnom i poslovnom životu.

Ako mislite da je coaching profesija za vas, prvi korak je da se s njom upoznate u okviru Online Coaching Starter-a, jedinstvenog programa koji se odvija u potpunosti putem interneta i koji vam omogućava da gde god da ste, puna dva meseca izučavate osnove coaching-a.

Prijave su u toku i zato odmah rezervišite svoje mesto putem ovog linka.


Prijavi se danas!