Ne boj se, to je samo strah

Ne boj se, to je samo strah

Strah od visine, letenja u avionu, od neke životinje ili javnog nastupa, određene situacije ili neke osobe, možemo uspešno prevazići putem korisnih tehnika NLP metodologije.

Otkrivanjem strukture kojom kreiraju strah i relativno jednostavnom promenom te strukture u koristan resurs, menja se čitava emocionalna postavka čoveka prema određenom strahu.

Licencirani coach ili trener, koji je prošao kroz temeljnu i kvalitetnu NLP edukaciju i raspolaže bogatim iskustvom, u stanju je da na licu mesta, uz par prijatnih vežbi, oslobodi osobu neprijatnosti i momentalno je ostavi u dobrom stanju značajnom za sledeći korak ka kvalitetnijem životu.

Postoji mnogo interesantnih demonstracija kako NLP metode mogu biti korisne u svakodnevnom životu. Neuro-Lingvističko Programiranje zapravo i predstavlja koristan alat u sasvim običnim životnim situacijama, čiji se kvalitet toka ili ishoda značajno menja uz primenu ove plemenite i veoma efikasne metodologije.

Obzirom da se NLP pravac bazira na činjenici da naš um ima sposobnost da u svakom trenutku napravi korisnu promenu, često je lako promeniti stvari kroz jednostavnu konverzaciju i tako izbeći osećaj prolaska kroz „terapiju“. Ovim putem, sve NLP metode moguće je svrsishodno inkorporirati u naš svakodnevni život, na prijemčiv način za bilo kog pojedinca.

Najlepše u radu sa metodama iz NLP-a je što osoba nemora da izlaže sadržaj i da ”razgolićava” svoju dušu, pošto se uopšte ne istražuje sadržaj neprijatnog iskustva već se istražuje samo struktura gde se i pravi mala promena koja onda čini tu razliku koja pravi razliku.

Ako pomislimo na enorman broj ljudi koji leči blaži oblik različitih strahova i fobija, ne tako naivnim medikamentima, možemo uvideti da lečenje posledice prolongira agoniju osobe samom pomisli na prekid terapije, a uzrok i kontrola nelagode i dalje ostaju prisutni, direktno utičući na kvalitet života osobe.

Neprijatne senzacije nisu nužno fatalne, a naš psiho-fizički odgovor na njih pravi razliku između osobe paralisane sopstvenim strahovima i pojedinca rešenog da ne dozvoli strahu pobedu nad svemoćnim umom ljudskog bića.

Uverenja, pozitivni resursi, vizualizacija, reprezentativni sistemi kao i mnoge druge značajne oblasti Neuro-Lingvističkog Programiranja, čine deo prijatnih metoda koje u modernoj psihologiji sve više predstavljaju značajan put ka rešavanju svakodnevnih poteškoća pojedinca.

Sve ono što vas je do sada sprečavalo da ostvarite svoj pun potencijal, usudite se na posao koji želite, vozite se liftom ili žičarom, prezentujete svoje ideje pred publikom, opušteno putujete avionom, suočite se sa autoritetom, nabavite ljubimca ili sa ponosom kažete da se ne bojite pauka, uz primenu NLP tehnika postaje dostupan segment vašeg života, odgovoran za količinu sreće srazmernu vašoj odluci da konačno živite životom koji želite!

Naši iskusni coach-evi su uvek tu za vas, zato zakažite vašu sesiju što pre ovde.


Prijavi se danas!