Moć slušanja

Moć slušanja

Da li su vam prijatelji uvek govorili da umete dobro da slušate? Jesu li vam zbog toga poveravali svoje tajne i tražili od vas da im budete rame za plakanje? A jeste li se pitali kako bi bilo da njima, ali i drugim ljudima budete podrška da ostvare svoje najdivnije snove?

Polaznici Coaching akademije Slavice Squire su tokom proteklog vikenda uz podršku našeg iskusnog NLP trenera i coach-a Katarine Džoković, na 3. modulu ove edukacije imali priliku da nauče potrebne veštine i alate za uspešno vođenje coaching procesa, prošire svoju coaching kompetenciju i postanu vešti u upravljanju promenama kod sebe i svojih klijenata.

Da bi se ostvarila duboka željena promena, potrebno je redizajnirati uverenja koja nas često ograničavaju, a ona su ta koja nam pružaju značenje, motivaciju i usmerenje u životu i snažno utiču na naše ponašanje.

Tako su polaznici učili kako mogu s lakoćom da prepoznaju svoja i uverenja svojih klijenata i budu im podrška u procesu promene, podstaknu ih da osveste svoje resurse, probude potencijale i ostvare svoje snove.

Kroz ovaj modul prolazili su ključne alate i tehnike koji im omogućavaju da u teškim situacijama osveste kako svoj, tako i sagovornikov fokus i da se uz primenu tih tehnika usmere ka rešenju i postizanju boljeg stanja i rezultata.

Osvestili su moć pravilno postavljenih pitanja, ali i moć zapažanja, slušanja svog klijenta ili sagovornika, jer kroz priču i izlaganje imaju mogućnost da spoznaju gde se osoba nalazi, šta bi volela da postigne i koje se prepreke nalaze na putu ka ostvarenju želja i ciljeva. Baš u tome i jeste ključna stvar, da kao coach-evi umeju da prepoznaju stanje svoj klijenta i uz precizna, jasno formulisana i ciljana pitanja osveste svog klijenta i budu mu podrška na putu njegovog progresa i napretka. Najvažniji uvid za naše drage polaznike bilo je to što uz pomoć ovih pitanja imaju priliku da postanu bolje kolege, prijatelji, roditelji, lideri…

Ako biste i vi želeli da postanete profesionalni coach ili da ovladate veštinama koje vas mogu učiniti vrhunskim komunikatorom, pravo je vreme da se prijavite za Coaching Professional edukaciju. Više o njoj možete pročitati ovde.


Prijavi se danas!