Kreativna majstorija integrativnog coachinga

Kreativna majstorija integrativnog coachinga

Bernd Isert, još jednom je pod okriljem NLP Instituta, 25, 26 i 27. septembra 2015. godine, održao svoj trodnevni, po pristupu i iskustvu jedinstveni trening, Matrix of Change, sa osnovnom temom – snalaženje u sistemima kojima pripadamo. I još jednom su polaznici, sudeći po utiscima, dobili više od onoga što piše u najavama za ovu premium edukaciju!

Bernd Isert već 30 godina podučava radu sa konstelacijama, insistirajući na objedinjenosti i preplitanju najrazličitijih modela i metoda promene. U svom radu na jedinstven način uspeo je da spoji interventne NLP tehnike, Time-Line terapiju, hipnoterapiju, sistemski rad, konstelacije (order), telesni feedback, kineziologiju. Zahvaljujući saradnji sa Slavicom Squire, osnivačem NLP Instituta, potpredsednicom ECA asocijacije, prvim NLP Trainer & Master Coachom u Srbiji, Bernd Isert, osnivač Metaforum International – danas svetski poznate i uspešne organizacije za razvoj kompetencije, kao i za edukativne kampove i kongrese koji se danas sa velikim uspehom održavaju u Italiji i Brazilu, a u okviru kojih je Slavica Squire često i rado viđen predavač, ovaj majstor NLP-a i integrativnog coachinga svoj trening Matrix of Change održava na NLP Institutu u Beogradu.

Pravila u sistemima kojima neminovno pripadamo (porodica, kompanije, prijatelji…) nisu uvek za nas najoptimalnija. Nismo sami i kroz celo životno iskustvo pripadamo nečemu većem, a svaki od tih sistema diktira svoja pravila. Kako odgovoriti na odnose u okviru sistema, kako učiniti najbolje za sebe i za svoje okruženje, kako postići najoptimalnije rezultate, samo su neki od odgovora koje je Bernd Isert na ovom treningu dao. Matrix of Change trening pružio je polaznicima inovativne metode koje su odmah doživeli i naučili kako da ih međusobno kombinuju, praveći iskorak iz okvira strukturalnih metoda u svet integrativnog coachinga.

Neke od metoda deluju kao igra pod vođstvom ovog izuzetnog NLP eksperta, dok on na neverovatan način prepliće drugačije modele i tehnike u rešavanju i najzamršenijih sistemskih nepravilnosti. Polaznici su imali priliku da predstave svoj iskustveni svet i procese u njemu uz pomoć figura, simbola, ljudskih reprezenata i podnih obeležja. Struktura je jedna: sistem, ali svaka tema, kroz koju polaznik prolazi kao kroz svoje jedinstveno iskustvo, opet je unikatna i otvara mnogo vrata i mnogo novih, različitih tema. Isert kombinuje pozitivne namere, resurse, energiju, šetnju kroz time-line, nekad rešenja nalazi još dalje, u nekoj od prošlih generacija, konstelacije, elemente energentskog rada, iskače iz šablona izvanrednim i podržavajućim sugestijama, dok sa neverovatnom lakoćom pristupa svakom klijentu, svakoj temi ili izazovu, dok na delu prikazuje kolika je moć integracije metoda i tehnika u coachingu.

Fascinantan proces koji povezuje slobodu izbora, individualnost i efikasnost, a kreiran je od gospodina Bernd Iserta lično, učinio je da ovaj trodnevni trening pokaže kako je moguće pristupiti klijentu izvan uobičajnih coaching procedura i dati mu apsolutnu mogućnost izbora da za sebe odabere ono što misli da će mu najviše koristiti.

Da coaching profesija predstavlja svojevrsnu avanturu, Bernd Isert je na kreativan i neponovljiv način pokazao svim polaznicima treninga “Matrix of Change“, na kojem su zainteresovani naučili:

  • kako da kao profesionalni coach-evi obogate svoje znanje i veštine;
  • upoznaju, odmah primenjivu, višetruku delotvornost integrisanih tehnika;
  • kako da kreiraju razvoj unutar svog tima i kompanije;
  • steknu nove alate za sveobuhvatni rad na sebi.

Predavanje Bernd Iserta i Matrix of Change bi možda najpribližnije mogli opisati kao kreativnu majstoriju integrativnog coachinga, iako je i to premalo da opiše sam trening i složićemo se sa utiscima naših polaznika, koji mahom tvrde da je ovo iskustvo koje je teško prepričati i kroz koje treba lično proći, doživeti ga i osetiti, a deo atmosfere sa treninga možete pogledati OVDE.

Reči Bernd Iserta: “Jedino kada smo slobodni, možemo da se menjamo”, oslikavaju suštinu ovog treninga, a polaznici su imali to zadovoljstvo da dotaknu neke od odgovora kako se zapravo dolazi do lične sobode unutar svih poslovnih i ličnih veza u kojima se nalazimo.

Sličnosti između ljudi su mnogo veće nego razlike!

Zato vas pozivamo da sa nama postanete licencirani coach Evropske Coaching Asocijacije u okviru naše Coaching Akademije koja kreće 15. oktobra, ili da nam se pridružite na NLP Starter edukaciji koja će 3 i 4. oktobra 2015. biti održana u Novom Sadu i da se upoznate sa Naukom Ličnog Prosperiteta i kreirate život kakav zaista želite!

Prijave na: milana@nlpinstitut.com Tel: 064 6451 398

Dobro došli na NLP Institut!


Prijavi se danas!