Kako postati profesionalni coach?

Kako postati profesionalni coach?

“Coach je neko ko voli ljude i ko se punim srcem bavi ljudima i svim njihovim nesavršenstvima”,Slavica Squire

Da li su vam sagovornici ikada rekli da se dive vašoj sposobnosti strpljivog slušanja? Da li vas prijatelji cene zbog konkretnih i konstruktivnih pitanja koja im postavljate kada im pomažete da reše neki problem? Da li u sebi osećate ljubav prema svim ljudima i želju da im pomognete?

Ako je vaš odgovor na ova pitanja „da“, izvanredan ste kandidat za poziv profesionalnog coach-a, zanimanje sa kojim su se upoznali polaznici Coaching Startera, dvodnevnog treninga Slavice Squire, osnivača prve Coaching Akademije na ovim prostorima, potpredsednika Evropske Coaching Asocijacije i licenciranog internacionalnog experta coach-a.

Coaching Starter, koji je „test-vožnja“ kroz svet coaching-a, bio je prilika za više od 60 ljudi iz cele Srbije, ali i iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Švedske i Nemačke otkrije da li je ova najplemenitija profesija današnjice baš za njih.

Za početak, učili su o tome šta coaching jeste, a šta nije i u čemu se razlikuje od srodnih profesija, poput psihoterapije, mentoringa i konsaltinga. Tokom prvog dana, od Slavice su učili o značaju etike u ovoj profesiji, kao i kvalitetu strukture, procesa i rezultata coaching-a, bez kojih ne može da se gradi visoka reputacija u ovoj profesiji.

Jedan od najiskusnijih i najboljih coach-eva na ovim prostorima, koji je uz to i NLP trener Dragoljub Matić – Profa upoznao je polaznike sa osnovnim tehnikama i alatima koji su potrebni za coaching proces, ali i o tome koje kompetence treba da ima neko ko sebe zove profesionalnim coach-em.

Već drugog dana edukacije, nakon što su od Slavice stekli znanja o postavljanju profesionalnog okvira coaching sesije, pravilnom postavljanju pitanja i davanju i primanju feedback-a, polaznici su dobili priliku da se upuste u svoju prvu coaching sesiju i nađu se i u ulozi coach-a i u ulozi klijenta. Takođe, dobili su izvanredno korisne infomacije o tome šta je potrebno kako bi pokrenuli svoju praksu i dobili licencu ECA (European Coaching Association), čiji je Slavica potpredsednik.

Veliki broj polaznika ovog Coaching Startera već je upisao Intenzivnu Coaching Akademiju, koja će se održati tokom devet dana u maju i za koju su sva mesta već popunjena. Već vlada ogromno interesovanje i za jesenji, modularni program Coaching Akademije na kom je većina mesta već popunjena, pa ako smatrate da je ovo pravi poziv za vas, svoje mesto treba da rezervišete odmah!

“Sve što radimo, radimo da bismo bili bolji od sebe, a ne od drugih”,Slavica Squire


Prijavi se danas!