Intenzivno putovanje ka zvanju coach-a

Intenzivno putovanje ka zvanju coach-a

Da bismo se pomerili s mesta na kom se trenutno nalazimo, promenili nabolje našu rutinu, svakodnevicu i navike, da bismo svakog dana koračali ka budućnosti kakvu želimo, ponekad je potrebno napraviti drastičan iskorak i sve snage uložiti da se željena promena što pre dogodi.

Upravo zato je Intenzivna Professional Coaching edukacija na našoj Coaching Akademiji sve popularnija iz godine u godinu, jer polaznicima omogućava da tokom devet uzastopnih dana, rade na veštinama potrebnim kako bi postali bolji sebi i drugima.

Tako je od 13. do 21. aprila naša lepa učionica bila prepuna ljudi iz svih delova Srbije, ali i zemalja iz okruženja, kao i iz Švajcarske, Danske, Austrije… koji su želeli da ovladaju coaching veštinama.

Oni su svoje putovanje započeli na Coaching Starter-u, test vožnji kroz svet coaching-a, tokom kog su imali priliku da otkriju da li su ove delikatne veštine za njih ili nisu, a zatim su iz dana u dan radeći sa najiskusnijim coach-evima i trenerima na ovim prostorima, radili na tome da promene ograničavajuća uverenja, nauče da slušaju, daju i primaju feedback, zadrže dobro stanje, postave prava pitanja, očiste se od osude i steknu celovitu sliku o tome šta znači biti, ne samo dobar profesionalni coach, nego i dobar sagovornik, prijatelj, roditelj, partner… Ukratko – dobar čovek.

Slavica Squire, prvi NLP trener i coach na ovim prostorima, podučavala ih je temeljima coachinga, kao veštine za povećanje uticaja, motivacije, kreativnog razmišljanja ljudi, koji onima koji se podvrgnu samom coaching procesu, omogućavaju da maksimalno iskorite svoje potencijale.

Učeći o osnovnim principima profesionalnog coaching-a, polaznici su kreirali preduslove za vođenje coaching procesa i uspostavljanje profesionalnog odnosa sa svojim klijentima, koji je od presudnog značaja za sve one koji planiraju da coaching učine svojim zanimanjem.
Polaznici su učili kako da uspostave kvalitetan kontakt i izgrade poverenje u komunikaciji sa drugim ljudima, što je važno ne samo budućim coach-evima, nego i svima onima koji su u stalnom kontaktu s ljudima – lekarima, kadrovskim službenicima, menadžerima, liderima, preduzetnicima…

Oni su imali priliku da osveste svoje resurse, probude unutrašnje potencijale i nauče da na plemenit način ispunjen ljubavlju, pažnjom i razumevanjem pomognu drugima da i oni rasplamsaju svoju maštu, pokrenu svoj potencijal i ostvare svoje snove.

Dobili su ključne alate i tehnike koji im omogućavaju da u teškim situacijama osveste kako svoj, tako i sagovornikov fokus i da se uz primenu tih tehnika usmere ka rešenju i postizanju boljeg stanja i rezultata.

Osvestili su ne samo moć pitanja već i moć zapažanja, slušanja svog klijenta ili sagovornika, jer kroz priču i izlaganje imaju mogućnost da spoznaju gde se osoba nalazi, šta bi volela da postigne i koje se prepreke nalaze na putu ka ostvarenju želja i ciljeva. Baš u tome i jeste ključna stvar, da kao coach-evi umeju da prepoznaju stanje svoj klijenta i uz precizna, jasno formulisana i ciljana pitanja osveste svog klijenta i budu mu podrška na putu njegovog progresa i napretka.

Naučili su kako mogu da upravljaju svojim emocijama, zavire u najdublje kutke svoje duše i osveste osećaje koji diktiraju ritam života. Naučili su kako da pomognu sebi, ali i svojim budućim klijentima da sklone zid koji naša podsvest postavlja između naše svesti i straha, krivice, tuge i mnogih drugih emocija i osveste na koji način su upravljale njihovim odlukama u najrazličitijim situacijama, a da toga nisu bili svesni.

Naučili kako da im sopstvena iskustva na ovom planu mogu biti korisna za njihovu buduću profesiju profesionalnih coach-eva i kako da sve alate za upravljanje emocijama prenesu svojim budućim klijentima.

Na posletku, otkrili su kako da coaching učine svojim zanimanjem, da naprave brend od svog imena i kako da uđu u preduzetničke vode tako što će raditi ono što ih pokreće i inspiriše.

Možda ste nekada u životu bili u situaciji da vam je potrebna nečija podrška i pomoć? Podrška nekoga ko će vas zaista saslušati, razumeti, pomoći vam da nađete pravo rešenje, donesete ispravnu odluku za svoj život, uspostavite harmonične odnose i jednostavno se osećate bolje? Verujemo da je svako od vas u svom životu imao, ili barem poznaje neku baš takvu osobu koja je bila tu, možda ne stalno, ali uvek u pravom trenutku sa mnogo ljubavi, strpljenja i pažnje, spremna da vam pomogne da idete napred i ostvarite svoje snove? Ili ste pak vi poželeli ili već bili nekome baš takva osoba?

Bez obzira na to da li smatrate da je coaching profesija za vas ili jednostavno želite da steknete veštine koje mogu da vam pomognu da unapredite međuljudske odnose, kao i da podignu svoj uspeh i znanje na viši nivo, Coaching Akademija je pravo mesto za vas!

Prijave za jesenji upis Professional Coaching edukacije su već počele i zato odmah rezervišite svoje mesto!

Tu smo da vas podržimo da postanete najbolja verzija sebe!


Prijavi se danas!